Easy Import

Tjänsten för dig som vill ägna kortast möjliga tid för att uppdatera produkterna i din webbshop.

Troligen har du redan priserna i ett kalkylark (t.ex. MS Excell eller Open Office Calc). Sedan har du bilderna lokalt på din dator i någon mapp. Har du bara samma struktur på prisfilerna, så går det bra att ladda upp dem på vår sida tillsammans med bilderna. Ett par klick senare är uppdateringen klar!

Förbered webbshopen

För att vi ska kunna uppdatera informationen i din webbshop, behöver du ladda upp en fil till din webbserver. Den kan inte laddas ner här. Packa upp filen till en mapp på datorn. Anslut sedan via ftp till ditt webbhotell och navigera till mappen där webbshopen är installerad. Förslagsvis placerar du mappen 'easy_shop' i katalogroten för din webbshop, då vi kommer att arbeta mot denna katalog i bakgrunden. Denna mapp kommer även att innehålla bilderna som du laddar upp för att snabba upp processen för dig. I övrigt utgår vi ifrån att du redan idag har en fungerande webbshop med olika kategorier och tillverkare inlagda.


 1. Förbered informationen

  Uppdatera dina prisfiler med den information som du önskar infoga/uppdatera din hemsida med, och som din webbshop stödjer. Alla fält behöver inte vara ifyllda, men några är obligatoriska. För enkelhetens skull, bör alla prisfiler följa samma struktur, dvs. kolumnerna innehåller samma sorts information, oavsett ark eller prisfil. Har du inte det, så får du ändra på inställningarna varje gång du laddar upp en ny fil.
 2. Ladda upp filerna

  Logga in på vår webbsida. Gå sedan till Easy Import. På startsidan finner du ett fält där du kan ladda upp filerna. Du kan använda knappen nere till vänster. Annars går det bra att dra och släppa filerna till den gråa ytan. Tryck sedan på knappen 'Upload' för att ladda upp filerna. När arbetet är klart i bakgrunden, ska det komma upp en ruta om att överföringen är klar. Det gör inget om du trycker på importera innan. Nästa moment tar bara lite längre tid innan texten kommer fram. Tryck därefter på knappen 'importera' för att komma vidare. Om det är första gången du importerar filer, eller om du gjort ändringar i strukturen av prisfilerna, så får du ändra på inställningarna. Tryck därefter på knappen 'uppdatera' för att spara inställningarna. Rulla sedan ner på sidan och kolla så att allt verkar stämma med kategorier och bilder. Gör annars de justeringar som behövs. När allt är klart, trycker du på 'infoga'. Då kommer produkterna att infogas i din webbshop. Starta om processen om du har fler filer som du vill uppdatera webbshoppen med.

  Har du många filer att ladda upp? Det verkar finnas en begränsning i hur många filer som kan adderas via webbläsaren. Prova att ladda upp par filer via vår webbsida för att skapa de kataloger som krävs på ditt webbhotell. Anslut sedan till webbhotellet och ladda upp filerna i katalogen 'uploaded'. OBS! inte till underkatalogen 'image' då vi automatisk justerar filnamnen. Fortsätt sedan från startsidan hos oss, för att hämta över informationen till vår hemsida.
 3. Klart!

  Första gången du använder tjänsten krävs en del inställningar. Men sedan är det bara till att ladda upp filerna. Ett par klick senare, kan du beskåda resultatet av det som tidigare tagit timmar. Det är nu avklarat på ett par minuter!
 4. Övrigt

  För er kännedom! Vi lagrar inga filer hos oss. De lagras direkt på er server och informationen infogas direkt på samma server. Vi hämtar bara information om vilka bilder som är uppladdade och hämtar en kopia av era prisfiler för att transformera datat till det format som webbshoppens databas kan ta emot. Förfrågningar sker i databasen för att hämta det data som krävs för att infoga produkterna på rätt sätt. Uppkopplingen sker med samma uppgifter som webbshopen använder sig av.